You, the petitioner
23319492 1658989194153058 6263547221057388688 n

Leef het VN-Kinderrechtenverdrag na binnen het Nederlandse schoolsysteem

340 signatures

In Nederland is de prestatiedruk onder leerlingen groot. Jongeren zijn overbelast en gestrest. Ze moeten scoren en perfect zijn, en hebben nauwelijks tijd voor ontspanning. Veel maatregelen op school dienen het systeem, niet het kind. Dit is in strijd met het VN-Kinderrechtenverdrag.

Petition

We

Volwassenen en kinderen die veranderingen willen in het Nederlandse onderwijssysteem

 

observe

  • Dat het Nederlandse schoolsysteem leidt tot demotivatie, psychische klachten en schooluitval.

  • Dat het Nederlandse schoolsysteem de rechten van het kind vastgelegd in het VN-Kinderrechtenverdrag schendt, zoals in artikel 3, 12-1, 16, 19, 29-1a en 31.

  • Dat Nederlandse kinderen hun rechten niet kennen, terwijl de overheid de plicht heeft kinderen te wijzen op eerbiediging van de rechten van de mens (Kinderrechtenverdrag, artikel 29-1b).

 

and request

  1. Het Nederlandse schoolsysteem te veranderen en in overeenstemming te brengen met het Kinderrechtenverdrag. Zodat kinderen zich kunnen ontwikkelen op een manier die past bij hun leeftijd, persoonlijkheid en toekomstplannen. Zodat kinderen voldoende keuzevrijheid en vrije tijd om te spelen en ontspannen hebben en hun privacy wordt gerespecteerd.

  2. Kinderen op de hoogte te brengen van hun rechten.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

History

Signatures